Magazinul de lux Harrods din Londra va înapoia o statuie, care-i înfăţişează pe prinţesa Diana şi pe Dodi Al-Fayed, proprietarului de drept, Mohamed Al Fayed, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sculptura din bronz, intitulată "Victime nevinovate", o reprezintă pe Prinţesa de Wales de mână cu Dodi Al-Fayed eliberând o pasăre, după ce au murit într-un accident de maşină la Paris, pe 31 august 1997. 

Lucrarea a fost comandată de tatăl lui Dodi Al-Fayed după moartea cuplului. 

Instalată în magazin în 2005, ea a rămas pe loc după vânzarea magazinului Harrods către Qatar Holding. Însă directorul general al magazinului, Michael Ward, a precizat că a venit timpul ca ea să fie înapoiată proprietarului de drept, mai ales că fiii prinţesei Diana, William şi Harry, au comandat propria lor statuie în amintirea mamei lor. 

Aceasta va fi realizată de sculptorul Ian Rank-Broadley şi va fi inaugurată în 2019, în grădinile de la Kensington Palace. 

"Suntem foarte mândri că am jucat un rol în a celebra viaţa prinţesei Diana şi pe a lui Dodi Al-Fayed la Harrods", a spus Ward într-un comunicat. 

Harrods nu a precizat data când va fi retrasă sculptura. În 2000, magazinul şi-a pierdut dreptul de furnizor al familiei regale britanice, acuzată de Mohamed Al-Fayed că a contribuit la moartea cuplului. 

Un purtător de cuvânt al familiei Al-Fayed a declarat, pentru The Times, că acesta este "recunoscător" că statuia a fost păstrată până acum. "Acest lucru a permis ca milioane de oameni să aducă un omagiu celor doi. Este momentul să vină acasă". 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.