Preşedinţii francez Emmanuel Macron şi american Donald Trump au convenit să dezvolte în cadrul G7 o coordonare sanitară, ştiinţifică şi economică în lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat Palatul Elysée, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lideri s-au pus de acord miercuri asupra necesităţii de a implementa ”un răspuns mai eficient” împotriva epidemiei care afectează numeroase ţări din lume, a precizat preşedinţia franceză.

Statele Unite prezidează G7 anul acesta, iar Donald Trump urmează să-şi primească omologii la un summit la reşedinţa prezidenţială Camp David, în Maryland, în perioada 10-12 iunie.

Această cooperare împotriva noului coronavirus este deosebit de aşteptată pe plan economic, în contextul în care criza are deja un impact negativ asupra creşterii economice mondiale.

În cursul convorbirii, cei doi au doscutat de asemenea despre criza din Siria.

Macron şi-a reiterat ”foarte marea îngrijorare faţă de catastrofa umanitară” din regiunea Idleb şi faţă de ”situaţia în domeniul securităţii”, a anunţat Palatul Elysée.

Cei doi preşedinţi s-au pus de acord asupra ”necesităţii cooperării între Franţa şi Statele Unite în acest dosar”, a precizat preşedinţia franceză.

După mai multe săptămâni de escaladare a tensiunilor în această regiune, Turcia a lansat săptămâna trecută o ofensivă împotriva regimului lui Bashar al-Assad în regiunea Idleb.

Preşedintele turc Recep Tayyeb Erdogan efectuează joi o vizită la Moscova, unde se întâlneşte cu preşedintele rus Vladimir Putin, a cărui ţară susţine militar regimullui al-Assad.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.