Emmanuel Macron, candidat la preşedinţia Franţei, şi-a anulat mitingurile de campanie programate vineri, la Rouen şi Arras, după atentatul soldat cu moartea unui poliţist, ce a avut loc joi seara pe Champs Elysee, din Paris, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jurul orei locale 12 (13 ora României), el va face o declaraţie.

“Ţinând cont de situaţie şi de mobilizarea necesară a forţelor de ordine pentru a asigura securitatea concetăţenilor noştri, am decis să anulez mitingurile publice din ultima mea zi de campanie, la Rouen şi Arras (…). Mă voi exprima în faţa francezilor vineri, la prânz”, a anunţat el.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Joi seară, candidaţii la Preşedinţia Franţei şi-au exprimat solidaritatea faţă de forţele de poliţie în urma atacului armat care a vizat trei ofiţeri la Paris.

Candidatul republican (LR, dreapta, în opoziţie) Francois Fillon a declarat în această emisiune, pe France2, că îşi anulează acţiunile de campanie prevăzute vineri.

Preşedinta Frontului Naţional (FN, extremă dreapta, în opoziţie) Marine Le Pen şi-a exprimat, pe Twitter, simpatia faţă de poliţişti ”vizaţi din nou”.

Emmanuel Macron, candidatul En Marche! (centru) a transmis condoleanţe familiei poliţistului ucis.

Candidatul Partidului Socialist (PS, stânga, la putere) Benoit Hamon şi-a exprimat într-un mesaj postat pe Twitter ”susţinerea totală” faţă de poliţie în lupta împotriva terorismului.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc duminică. Primii doi clasaţi după acest scrutin se vor înfrunta în turul doi pe 7 mai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.