Emmanuel Macron s-a arătat încrezător luni, la sosirea la reuniunea Consiliului European, în contextul în care negocierile sunt în toi cu privire la un plan de relansare economică a Uniunii Europene (UE), în urma crizei covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avansat mult (în noaptea de duminică spre luni) în subiectul regulilor de funcţionare a planului relansării”, a anunţat el, salutând ”un spirit de compromis” şi ”o voinţă de a avansa” a Celor 27.

 

”Au fost momente foarte tensionate, care vor fi în continuare dificile”, mai ales cu privire la ”suma totală a planului de relansare şi părţii de subvenţii”, care este ”subiectul cel mai sensibil în ultimele ore”, a recunoscut el.

”Însă există progrese”, a recunoscut el.

”Trebuie acum să intrăm în detalii. Vor exista neapărat soluţii de compromis (...), dar trebuie să ne păstrăm ambiţia marilor proiecte europene viitoare, mai ales în politicile privind mediul, suveranitatea, domeniul digital sau cu privire la tineret”, a declarat Macron.

El consideră că ambiţia europeană ”de care avem nevoie” este ”condiţia solidarităţii noastre şi a unei stabilităţi a zonei euro”.

”A nu fi azi la înălţimea spiritului de compromis şi ambiţiei înseamnă să ne asumăm riscul de a reveni la momentele cele mai dure (...) şi ca în final acest lucru să ne coste cel mai scump”, a apreciat preşedintele francez.

Macron a anunţat că va continua să lupte alături de cancelarul german Angela Merkel.

”Noaptea trecută, la finalul unor negocieri îndelungate, am ajuns la un cadru al unui posbil acord. este un pas înainte, iar acest lucru ne dă speranţa că se poate ajunge la un acord azi, sau că cel puţin că un acord este posibil”, a subliniat, la rândul său, Angela Merkel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.