Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel la Rusia ”să îşi asume responsabilităţile în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate” şi să încheie războiul din Ucraina, relatează BBC, citând un comunicat publicat marţi de Palatul Elysée. De asemenea, Macron i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că este dispus să colaboreze cu organizaţiile internaţionale cu scopul de a îndepărta embargoul rusesc asupra exporturilor de alimente din Ucraina prin Marea Neagră, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele francez Emmanuel Macron a subliniat încă o dată ”gravitatea extremă a consecinţelor războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei” şi a reînnoit cererea de încetare a focului, relatează BBC.

Preşedintele Macron şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la situaţia din Donbas şi Mariupol şi a cerut Rusiei să permită continuarea evacuărilor din oţelăria Azovstal, potrivit Palatului Elysée.

De asemenea, el a făcut apel la Rusia ”să îşi asume responsabilităţile în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate şi să pună capăt acestei agresiuni devastatoare”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a transmis omologului său rus Vladimir Putin că este dispus să colaboreze cu organizaţiile internaţionale cu scopul de a îndepărta embargoul rusesc asupra exporturilor de alimente din Ucraina prin Marea Neagră, relatează Reuters.

Şeful statului francez s-a confruntat cu unele critici referitoare la eforturile sale de a menţine dialogul deschis cu Kremlinul şi a purtat în jur de 20 de convorbiri telefonice din decembrie 2021, 8 dintre ele de la începutul războiului, pe 24 februarie.

Macron a discutat în weekend cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.