Preşedintele-ales al Franţei, Emmanuel Macron, şi-a anunţat viitorul omolog american Donald Trump, într-o discuţie telefonică purtată luni, că va apăra Acordul de la Paris privind combaterea schimbării climatice, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Va apăra Acordul pentru combaterea schimbăriii climatice şi se va asigura că va fi vigilent în apărarea poporului francez”, a spus Laurence Haim.

Combaterea schimbării climatice “este un subiect foarte important şi sensibil pentru francezi. I-a spus (lui Trump – n.r.) că va apăra ceea ce s-a realizat la Paris”, a adăugat ea.

Potrivit ei, cei doi au discutat timp de 10 minute despre o serie de subiecte, inclusiv despre lupta împotriva terorismului, relaţiile transatlantice şi economie.

La rândul său, Casa Albă a confirmat că Trump şi Macron se vor întâlni pentru prima dată la summitul NATO dela Bruxelles, de pe 25 mai.

“Preşedintele Trump şi-a exprimat dorinţa de a colabora strâns cu preşedintele-ales Macron, pentru a face faţă provocărilor comune şi a subliniat tradiţia lungă şi solidă de cooperare între SUA şi cel mai vechi aliat al său, Franţa”, a anunţat Administraţia prezidenţială americană.

Imediat după anunţarea rezultatelor parţiale, Donald Trump l-a felicitat pe candidatul de centru-stânga printr-un mesaj postat pe Twitter.

“Felicitări lui Emmanuel Macron pentru victoria sa mare de astăzi (duminică – n.r.), ca viitor preşedinte al Franţei. Sunt nerăbdător să colaborez cu el”, a scris liderul de la Casa Albă.

Emmanuel Macron a câştigat cu 66,10% din voturi alegerile prezidenţiale în faţa contracandidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.