Preşedintele francez Emmanuel Macron a sosit duminică la tribuna oficială, în Place de la Concorde, unde se află aproximativ zece şefi de stat şi de guverne europeni, inclusiv Angela Merkel, şi principalii membri ai Guvernului, după ce a fost huiduit pe Champs-Elysées, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc înainte ca şeful statului francez să treacă în revistă trupele.

Drone, roboţi şi echipamente futuriste - noi arme ale armatei franceze, sunt prezentate publicului. Avioane survolează Parisul.

Macron a deschis duminică festivităţile de Ziua Naţională a Franţei coborând pe Champs-Elysées la bordul unui "command car", înainte de începerea defilării tradiţionale militare, plasată anul acesta sub semnul cooperării militare europene, relatează AFP.

Sâmbătă seara, câteva zeci de manifestanţi, între care unii ”veste galbene”, au demonstrat gălăgios - în faţa sediului Primăriei de la Brienne, unde Emmanuel Macron a susţinut un discurs - împotriva ministrului Tranziţiei Ecologice François de Rugy, criticat dur de către Mediapart din cauza unor dineuri fastuoase pe care le oferea pe când era preşedinte al Adunării Naţionale.

După ce a început, către ora locală 10.00 (11.00, ora României), să treacă în revistă pe celebrul bulevard parizian, alături de şeful său al Statului Major, preşedintele s-a dus la trbuna prezidenţială, în Place de la Concorde, unde era aşteptat de mai mulţi lideri europeni, între care Angela Merkel, dar şi de către soţia sa,  Brigitte Macron, şi de membri ai Guvernului, inclusiv François de Rugy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.