Preşedintele francez Emmanuel Macron a prezidat miercuri o ceremonie de comemorare a 79 de ani de la victoria Aliaţilor împotriva Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial - fără să susţină vreun discurs, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului francez a străbătut Champs-Élysées până la Arcul de Triumf, cu ocazia marcării a 79 de ani de la victoria Aliaţilor la 8 mai 1945.

Emmanuel Macron i-a adus un omagiu generalului Charles de Gaulle, depunând o jerbă de flori la statuia generalului, pe Champs-Élysées.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

El s-a dus apoi la Arcul de Triumf, unde a reaprins flacăra de la Mormântul Soldatului Necunoscut.

Emmanuel Macron a fost însoţit de premierul Gabriel Attal, ministrul Apărării Sébastien Lecornu, primarul Parisului Anne Hidalgo şi de secretara de stat însărcinată cu Foştii Combatanţi şi Amintirea, Patricia Mirallès.

Şeful statului reafirma anul trecut, la această comemorare, valorile libertăţii şi păcii care au fondat Republica franceză.

Miercuri, el a urcat la bordul maşinii fără să susţină vreun dicurs.

El era aşteptat miercuri seara la Marsilia, la sosirea Flăcării Olimpice cu velierul cu trei catarge Le Belem.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.