Preşedintele francez Emmanuel Macron cere statelor membre ale Adunării Mondiale a Sănătăţii (OMS) să susină o rezoluţie care condamnă agresiunea militară a Rusiei în Ucraina şi care ”reafirmă deplina solidaritate a Franţei şi Uniunii Europene (UE) cu Ucraina”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamnăm cu cea mai mare fermitate agresiunea militară a Rusiei, cu complicitatea vinovată a Belarusului”, a tunat Macron duminică într-un mesaj video difuzat în deschiderea Adunării, care se reuneşte întreaga săptămână la Geneva.

”Consecnţele acestui război sunt devastatoare, pe plan sanitar, asupra populaţiilor, instituţiilor şi personalului din (domeniul) sănătăţii, care sunt luate ca ţintă”, a denunţat el.

”Îndemn toate statele membre să susţină rezoluţia prezentată de către Ucraina”, susţinut să principalii săi aliaţi, înclusiv de către Franţa, UE şi Statele Unite.

Textul ar urma să fie adoptat marţi.

Rusia este condamnată puternic în acest text, care nu prevede însă, ”în niciun caz darea afară” a Rusiei din OMS, a subliniat un diplomat occidental, care insistă că impunerea unor sancţiuni unei ţări membre sunt autorizat, dar sunt ”foarte slabe”, potrivit regulamentului OMS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.