Poliţia din Macedonia de Nord a percheziţionat mai multe locaţii, vineri, pentru a preveni un posibil atac organizat de susţinători ai ISIS, a informat Ministerul de Interne într-un comunicat, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul a precizat că a lansat operaţiunea după un schimb de informaţii cu "o ţară parteneră”, fără să identifice ţara.
 
Au fost confiscate obiecte şi dispozitive care ar fi putut avea legătură cu atacul, a informat ministerul, fără să ofere mai multe detalii.
 
Ambasada SUA la Skopje a emis o alertă de securitate către cetăţenii americani care călătoresc în Macedonia de Nord, avertizându-i că există "un risc ridicat de atacuri teroriste inspirate de ideologia extremistă”.
 
Majoritatea cetăţenilor din Macedonia de Nord sunt creştini ortodocşi, musulmanii reprezentând în jur de 35% din totalul populaţiei.
 
Autorităţile din fosta republică iugoslavă estimează că în jur de 130 de cetăţeni ai Macedoniei de Nord au luptat sau luptă alături de grupări teroriste în Siria şi Irak.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.