Luxemburgul urmează să autorizeze cutivarea canabisului la domiciliu şi consumul acestuia în sfera privată, a anunţat Guvernul, o practică deja tolerată în Europa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiecare gospodărie va avea dreptul să cultive patru plante de canabis, a anunţat Guvernul într-o conferinţă de presă la care au luat parte mai mulţi miniştri, inclusiv ai Sănătăţii, de Externe, de Interne şi Justiţiei.

Această măsură face parte dintr-un pachet legislativ de luptă împotriva infracţionalităţi legate de stupefiante.

Luxemburgul menţine însă interdicţia consumului canabisului în public şi urmează să instituie o ”procedură penală relaxată”, limitată la o amendă în valoare de 145 de euro, în cazul în care infracţiuni de consum sau cumpărare nu implică peste trei grame de canabis.

Coaliţia guvernamentală a promis, în alegerile din 2018, o scoatere de sub incidenţa penală sau o legalizare a folosirii recretaive a canabisului, prin intermediul unei producţii la nivel naţional.

Însă Guvernul liberal al lui Xavier Bettel şi-a revizuit ambiţiile în scădere, pentru a-şi menaja relaţiile cu ţări vecne, şi anume Franţa, care se teme de apariţia unui trafic de droguri la frontieră.

Acest pachet legislativ urmează să fie examinat de către Parlament la începutul anului viitor şi ar putea fi adoptat în 2022.

Importul seminţelor urmează să fie posibil, iar o producţie locală se află în discuţie.

În Spania, comerţul şi consumul de canabis sunt interzise, însă producţia în vederea consumului personal este permisă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.