Măsurile de izolare în vederea opririi răspândirii noului coronavirus au fost relaxate luni în Luxembourg, ai cărui 626.000 de locuitori sunt obligaţi de-acum să poarte mască în locurile în care nu este posibilă respectarea distanţei de securitate de doi metri, precum mijloacele de transport în comun, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Puterile publice - care au început să distribuie măşti - preconizează să distribuie câte cinci măşti de persoană. Întreprinderile au putut să le ridice vineri.

Premierul luxemburghez Xavier Bettel a anunţat că Luxemurgul dispune de un stoc de şase-şapte milioane de măşti.

Prima fază a relaxării izolării prevede o redeschidere a şantierelor de construcţie, a centrelor municipale de reciclare, a magazinelor de bricolaj, de amenajări peisagistice şi de grădinărit.

Germania vecină a început şi ea o ieşire din izolare, însă această măsură rămâne deplin în vigoare în Franţa şi Belgia.

În Luxemburg, o a doua fază urmează să înceapă de la 4 mai, prin întoarcerea la liceu a elevilor care au de dat examene la sfârşitul anului.

A treia fază este prevăzută începând de la 11 mai, prin întoarcere la liceu a altor elevi.

Cursurile urmează să fie reluate, o săptămână mai târziu, de către elevii din ciclul secundar, iar de la 25 mai de către elevii din învăţământul primar.

Clasele urmează să fie împărţite în două, iar cele două jumătăţi alternează o săptămână de şcolaă şi o săptămână de activitate acasă.

Luxemburgul înregistrează în prezent 73 de morţi şi 3.550 de contaminări cu noul coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.