Stretch, un luptător american care serveşte în Legiunea Internaţională a Forţelor Armate Ucrainene, a primit medalia de onoare pentru serviciile sale în Ucraina din partea preşedintelui Volodimir Zelenski, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un videoclip publicat de preşedinţia ucraineană, preşedintele Volodimir Zelenski poate fi observat în timpul vizitei într-un spital militar din Kiev, marţi seară, unde a discutat cu soldaţii. Filmarea îl arată în timp ce oferă medalii soldaţilor, inclusiv lui ”Stretch”.

Prenumele soldatului american este Eric, potrivit dialogului scurt care se poate auzi pe fundal.

”Eric, îţi mulţumesc foarte mult pentru curajul de care ai dat dovadă”, spune Zelenski în videoclip, iar Eric răspunde: ”Este onoarea mea. Mulţumesc, domnule”

Potrivit unui comunicat emis de Legiunea Internaţională, ”Stretch” „a primit o medalie de la preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ”în semn de recunoaştere a eforturilor sale eroice pe frontul ucrainean. Victoriile nu sunt ieftine. Nu se obţin uşor. Dar eforturile soldatului nostru sunt apreciate şi premiate cu recunoaştere oficială”.


Nu este clar care era titlul onorific primit, pentru ce merite a fost oferit, sau ce prejudiciu a suferit americanul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.