”Lumea vrea să ne vadă înţelegându-ne”, i-a spus Donald Trump lui Vladimir Putin la începutul unui summit, luni, la Helsinki, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite şi Rusia au ”mari oprtunităţi”, a declarat Trump, adăugând că cele două ţări nu se înţeleg de mai mulţi ani.

Ele pot să aibă o ”relaţie extraordinară”, a apreciat şeful statului american.

Trump a spus că vor discuta despre comerţ, armată, rachete, armament nuclear şi China, inclusiv despre ”prietenul (lor) reciproc” preşedintele chinez Xi Jinping.

Locatarul casei Albe nu a menţionat însă şi amestecul Rusiei în alegerile din Statele Unite, notează AP:

Cei doi preşedinţi s-au aşezat unul lângă celălalt, într-o sală împodobită cu steaguri americane şi ruse, în palatul prezidenţial finlandez, despărţiţi de o mică masă.

Întâlnirea a început cu o întârziere de 45 de minute, din cauza întârzierii sosirii în Finlanda a liderului de la Kremlin.

Putin a declarat că a venit timpul să vorbească serios cu Trump despre relaţiile dintre ţările lor puternice şi despre probleme globale.

El a dezvăluit puţine despre agenda sa, într-o atmosferă tensionată, la începutul întâlnirii cu Trump.

Trump a vorbit degajat, acoperit de clicurile camerelor de luat imagini, însă Putin a spus doar ”a venit timpul să vorbim temeinic despre relaţiile bilaterale şi diverse zone fierbinţi din lume”.

Putin a spus că această întâlnire face parte din ”contacte constante continui” între el şi omologul său american.

El avea o atitudine serioasă, însă a zâmbit când jurnalişti l-au întrebat pe Trump ce părere are despre amestecul Rusiei în campanaia prezidenţială americană.

Trump a refuzat să răspundă la această întrebare.

Putin şi Trump au dat mâna înainte de această întâlnire tete-a-tete, scrutată atent de pe ambele maluri ale Atlanticului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.