Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko dezvăluie marţi că l-a avertizat pe şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin că forţele sale aveau să fie distruse dacă-şi continuau marşul către Moscova, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La jumătatea drumului vei fi zdrobit ca un gândac”, rememorează Lukaşenko că i-a spus lui Prigojin, într-o convorbire la telefon, sâmbătă, potrivit presei belaruse de stat.

Prigojin i-a răspuns ”noi vrem dreptate! Ei vor să ne sugrume! Ne vom duce la Moscova!”, continuă el.

”Mult timp am încercat să-l conving. Iar în cele din urmă i-am spus «ştii că poţi să faci ce vrei. Dar nu te simţi ofensat de mine. Brigada noastră este gata de transfer la Moscova»”, a declarat el.

Lukaşenko a continuat că i-a spus lui Prigojin că ”această situaţie nu priveşte doar Rusia. Nu doar pentru că asta e patria noastră şi pentru că, Doamne fereşte, aceată agitaţie se va răspândi în toată Rusia, dar premisele pentru asta erau colosale şi noi urmam”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.