Vicepremierul italian Luigi Di Maio, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S, antistem, populişti), îi cere premierului Giuseppe Conte să-l demită pe secretarul de stat însărcinat cu Tramsporturile Armando Siri, membru al Ligii (extremă dreapta), din cauza implicării acestuia într-un caz de corupţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armando Siri, vizat într-o anchetă judiciară de săptămâna trecută, este suspectat că a luat mită cu scopul de a favoriza interese ale unor societăţi specializate în domeniul energiei regenerabile.

”Sunt sigur că Conte îl va obliga să demisioneze”, a declarat Luigi Di Maio într-un interviu publicat în ediţia de vineri a cotidianului Corriere della Sera.

Vicepremierul Matteo Salvini, liderul Ligii, vrea însă ca Siri să-şi păstreze postul, în timp ce M5S vrea ca acesta să plece.

Acest nou contencios între cele două partide ale coaliţiei aflate la putere alimentează specualiţii cu privire la eventuală cădere a Guvernului italian în urma alegerilor europene, prevăzute la 26 mai în Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.