Guvernul britanic intenţionează să interzică vânzarea de paie de plastic şi unei serii de obiecte de unică folosinţă şi speră să antreneze prin exemplul său alte ţări din cadrul Commonwealth, au anunţat serviciile premierului Theresa May, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest proiect, care se înscrie într-un demers vizând o eradicare a poluării oceanelor, prevede de asemenea interzicerea vânzării de beţişoare pentru curăţat urechile şi de recipiente de amestecat cocteiluri.

Pe termen mai lung, el prevede - până în 2042 - limitarea la maximum a deşeurilor din plastic.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Deşeurile din plastic sunt unul dintre cele mai mari provocări pe care lumea le are de depăşit. De aceea, protecţia mediului marin se situează în centrul agendei reuniunii şefilor de guvern din Commonwealth”, se precizează într-un comunicat al premierului, cu o zi înainte de deschiderea lucrărilor summitului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.