Londra s-a mobilizat pentru a ajuta victimele incendiului de la Grenfell Tower, voluntari strângând la centrele comunitare lucruri esenţiale pentru miile de oameni rămaşi fără adăpost, relatează Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce pompierii continuă să se lupte cu flăcările şi să caute victime în clădire, au fost lansate apeluri pentru mâncare, băuturi şi îmbrăcăminte. Reporteri Sky News au văzut oameni lăsând provizii la un punct de evacuare din apropiere de clădirea încă fumegând.

Voluntarii de la Rugby Portobello Trust încearcă să pregătească sandvişuri pentru victime şi pentru membri serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Oamenii s-au declarat impresionaţi de răspunsul “incredibil” al populaţiei.

Maggie Evans, care ajută la administrarea proviziilor oferite s-a declarat “recunoscătoare”. “Comunitatea a venit în număr mare”, a adăugat ea.

Organizaţia a rugat oamenii să nu mai facă alte donaţii deocamdată şi a dat asigurări că va lansa noi apeluri mai târziu, dacă va mai fi nevoie.

De asemenea, populaţia care vrea să ajute a fost îndemnată să se intereseze de ce este nevoie în diferite centre, pentru că unele sunt pline, altele nu.

Crucea Roşie britanică a anunţat că voluntarii săi îndreaptă în prezent donatorii către Biserica Sfântul Francisc.

Consiliul Local urma să facă aranjamente pentru a caza temporar oamenii rămaşi fără case.

În prima fază, administraţia locală a deschis mai multe centre de urgenţă la sediul Armatei Salvării şi la centrul sportiv Westway.

De asemenea, mai multe familii au pus la dispoziţia celor afectaţi camere în propriile case. O serie de companii care au sedii în zona afectată, precum cea de telefonie TalkTalk. şi-au deschis, de asemenea porţile pentru foştii locatari ai Grenfell Tower.

„Birourile sunt deschise pentru oricine este afectat sau pentru (membrii – n.r.) serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă care au nevoie de o pauză sau de un loc unde să se odihnească”, a spus o purtătoare de cuvânt a TalkTalk, Isobel Bradshaw.

Compania rivală EE a anunţat că magazinele sale pot fi folosite de cei afectaţi pentru a-şi încărca telefoanele, pentru a afla veşti de la rude sau prieteni prinşi în tragedie.

Şi comunităţi din afara Londrei au organizat ajutoare. Un camion plin cu provizii, oferit de locuitorii din High Wycombe, din Buckinghamshire, a părăsit oraşul miercuri la prânz.

Mai multe pagini de strângere de fonduri au fost deschise, dintre care una strânsese peste 100.000 de lire sterline până la ora locală 13 (15 ora României). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.