Londra a fost plasată vineri în situaţie de ”incident major”, din cauza creşterii mari a internărilor la spital, care riscă să fie depăşite de epidemia covid-19 în cazul în care nu se respectă izolarea, a anunţat primarul Londrei Sadiq Khan, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am declarat azi incident major la Londra, pentru că ameninţarea pe care acest virus o reprezintă este pe punctul de a provoca o criză”, a anunţat Sadiq Khan.

”Un londonez din 30 are acum covid-19. Dacă nu acţionăm imediat, sistemul nostru de sănătate ar putea fi copleşit, iar şi mai multe persoane vor muri”, a avertizat el.

”Londonezii continuă să facă sacrificii enorme, iar eu îi implor azi să rămână acasă, dacă nu este absolut necesar să iasă”, a implotrat el.

Nivelul incidenţei a depăşit 1.000 de cazuri de covid-19 la 100.000 de locuitori în capitala britanică, iar de la 30 decembrie la 6 ianuarie numărul pacienţilor spitalizaţi a crescut cu 27%.

În ultima săptămnînă, 477 de morţi au fost înregistrate în urma unui diagnostic pozitiv.

Numărul persoanelor spitalizate este cu 35% mai mare decât în aprilie - vârful primului val -, iar autorităţile sanitare se tem că acest număr va continua să crească.

O situaţie de incident major este definită ca ”depăşind cadrul operaţiunilor obişnuite şi susceptibilă să antreneze prejudicii, pagube, perturbări sau riscuri grave la adresa vieţii sau stării de bine, serviciilor esenţiale, mediului sau securităţii naţionale”.

Ultimul incident major la Londra a fost declarat în urma incendiului de la Grenfell Tower, soldat cu 72 de morţi, în 2017.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.