Prietenul tinerei călătoare asasinate Gabby Petito, Brian Laundrie, care era considerat o ”persoană demnă de interes în ancheta” cu privire la crima logodnicei sale, s-a sinucis cu un glonţ în cap, potrivit avocatului familiei sale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rămăşiţele lui Brian Laundrie, în vârstă de 23 de ani, au fost găsite la 20 octombrie într-o rezervaţie naturală în Florida.

Tânărul a refuzat să răspundă întrebărilor anchetatorilor şi a creat o îndoială în rândul opiniei publice cu privire la eventualul său rol în crimă, după care a ”dispărut”.

Corpul lui Gabby Petito, în vârstă de 22 de ani, a cărei dispariţie a provocat emoţie dincolo de frontierele americane, a fost găsit la 19 septembrie în apropierea Parcului Naţional Grand Teton, în Wyoming.

Potrivit autopsiei, ea a fost strangulată.

”Chris şi Roberta Laundrie au fost informaţi că cauza morţii este o rană împuşcată în cap şi că circumstanţele morţii corespund unei sinucideri”, a anunţat marţi avoatul familiei tânărului, Steven Bertolino.

Cei doi părinţi ”încă plâng pierderea fiului şi speră ca concluziile să le permită celor două familii să meargă mai departe”, adaugă el.

Dosarul Gabby Petito, foarte urmărit de presă, a fost comentat intens şi pe reţele de socializare, înţesate de diverse teorii cu privire la moartea tinerei şi potenţiala implicare a logdnicului acesteia.

Înainte ca trupul acestuia să fie găsit în Florida, numeroşi americani au crezut că-l văd în toate colţurile ţării.

Brian Laundrie şi Gabby Petito au plecat de la New York în iulie, într-o călătorie cu o camionetă amenajată, care urma să dureze patru luni şi ale cărei etape, în decoruri grandioase ale parcurilor naţionale din Vestul american, erau împărtăşite cu regularitate pe Instagram şi YouTube, prin fotografii şi înregistrări video.

Însă tânărul cu capul ras s-a întors mai devreme decât prevăzuse - şi singur - la 1 septembrie, în timp ce părinţii lui Gabby Petito nu aveau veşti de la ea de la sfârşitul lui august.

O înregistrare video publicată în septembrie de către Poliţia din Moab, în Utah, a sporit tulburarea provocată de personalitatea tânărului.

”Ea se enervează uneori”, le spunea el agenţilor, chemaţi în urma unei dispute în cuplu, în timp ce Gabby Petito plângea într-o maşină.

Ecoul mediatic fără precedent acordat dspariţiei tinerei a intensificat dezbaterea cu privire la atenţia acordată dispariţiilor femeilor albe, considerată disproporţionată în comparaţie cu cazuri ale unor femei care provin din minorităţi etnice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.