Un reprezentant de la Ministerul irakian de Interne afirmă că liderul grupării Statul Islamic (SI) este în viaţă şi primeşte îngrijiri într-un spital de campanie în nord-estul Siriei, după ce a fost rănit în raiduri aeriene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem informaţii indubitabile şi documente de la surse din cadrul organizaţiei teroriste potrivit cărora (Abu Bakr) al-Baghdadi este în continuare în viaţă şi se ascunde în (regiunea) Jazire”, a declarat directorul general al Departamentului pentru Informaţii şi Contraterorism, Abu Ali al-Basri, citat luni de cotidianul guvernamental As Sabah..

Statul Islamic este prezent în această regiune din nord-estul Siriei, o importantă câmpie deşertică la linia de frontieră cu Irakul.

Potrivit oficialului irakian, liderul jihadist ”prezintă răni, are diabet şi fracturi la corp şi la picioare, care îl împiedică să meargă fără ajutor”. Aceste răni ”ar fi provocate de raiduri aeriene vizând fiefurile SI în Irak”.

Autorităţile irakiene au publicat săptămâna trecută o listă cu ”lideri terorişti căutaţi (la nivel) internaţional” în fruntea căreia se află ”califul” autoproclamat al SI, ce apare cu adevăratul său nume - Ibrahim Awad Ibrahim Ali al-Badri al-Samarrai, născut în 1971.

Pe 16 iunie, Rusia a anunţat că probabil l-a ucis pe Abu Bakr al-Baghdadi într-un raid, la sfârşitul lui mai, al aviaţiei sale, în apropiere de Rakka, în Siria. Ea a subliniat ulterior că continua să verifice dacă a murit într-adevăr.

La 1 septembrie, un oficial militar american de rang înalt a declarat că liderul SI era în continuare în viaţă, fără îndoială, şi că probabil se ascundea în Valea Eufratului, în estul Siriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.