Liderul republicanilor în Senatul american, Mitch McConnell, provoacă miercuri îngrijorări puternice cu privire la starea sănătăţii sale, după ce a fost victima unui moment lung de absenţă într-o conferinţă de presă - a doua oară în decurs de o lună, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul republican Mitch McConnell, în vârstă de 81 de ani, a părut paralizat - timp de 30 de secunde -, şi în incapacitate de a răspunde întrebării unui jurnalist, în timpul unei vizite în statul pe care-l reprezintă, Kentucky.

El era întrebat dacă vrea să candideze la un nou mandat în 2026.

Acest tenor republican a trăit un episod asemănător la 26 iulie.

El a stat înţepenit, fără vreum motiv aparent, în mijlocul unei conferinţe de presă, în Capitoliu, după care anturajul său l-a invitat să se retragă.

Întrebată despre starea lui Mitch McConnell, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, i-a urat ”o restabilire grabnică”.

Mitch McConnell - liderul incontestat al republicanilor în Senat din 2015 - s-a aflat prin poziţia sa în prima linie a luptei împoriva administraţiei preşedintelui democrat Barack Obama (2009-2017), dar şi în susţinerea lui Donald Trump, ajuns la putere în ianuarie 2017.

În martie, senatorul republican a fost spitalizat după ce a căzut la un dineu privat, o căzătură în urma căreia a suferit o comoţie cerebrală şi o coastră ruptă. El şi-a întrerupt atunci activitatea timp de aproape şase săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.