Liderul regiunii separatiste pro-ruse Doneţk din estul Ucrainei a confirmat, marţi, decesul generalului-maior rus Roman Kutuzov în această regiune în care forţele Moscovei desfăşoară o ofensivă majoră împotriva celor de la Kiev, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj postat pe Telegram, liderul pro-rus Denis Puşilin a transmis ”sincere condoleanţe familiei şi prietenilor” generalului Roman Kutuzov, ”care a arătat prin exemplu cum să slujească patria”.

”Atât timp cât generalii noştri luptă alături de soldaţi, ţara noastră şi naţiunea noastră vor fi invincibile”, a adăugat liderul separatist, postând o fotografie alb-negru a generalului-maior rus decedat.

Moartea generalului-maior Kutuzov a fost anunţată duminică de un corespondent de război rus, Alexander Sladkov, dar nu a fost confirmată de surse oficiale. Anunţul morţii sale vine în timp ce forţele ruse şi aliaţii lor separatişti atacă regiunea Donbasului, iar lupte aprige sunt duse în oraşul Severodoneţk.

Mai mulţi ofiţeri superiori ai armatei ruse au fost ucişi în timpul războiului Rusiei în Ucraina. Numărul lor exact nu este cunoscut, autorităţile ruse comunicând rareori pierderile lor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.