David Arakhamia, liderul partidului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Slujitorul Poporului, nu a afirmat explicit că Ucraina se află în spatele exploziei care a vizat podul Kerci, dar a sugerat că explozia a fost o consecinţă a preluării Crimeei de către Moscova şi a încercărilor de a integra peninsula în Rusia continentală. ”Construcţiile ilegale din Rusia încep să se destrame şi să ia foc, iar motivul este simplu: dacă construieşti ceva explozibil, mai devreme sau mai târziu va exploda”, a declarat Arakhamia, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Construcţiile ilegale din Rusia încep să se destrame şi să ia foc. Motivul este simplu: dacă construieşti ceva exploziv, atunci, mai devreme sau mai târziu, va exploda”, a scris David Arakhamia, liderul partidului Slujitorul Poporului, pe Telegram.

”Şi acesta este doar începutul. Dintre toate lucrurile, Rusia nu este deosebit de renumită pentru construcţiile sigure”, a spus el.

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a postat pe Twitter un videoclip cu podul Kerci în flăcări în partea stângă şi un videoclip cu Marilyn Monroe cântând faimosul cântec ”La mulţi ani, domnule preşedinte” în partea dreaptă.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că ”reacţia regimului de la Kiev la distrugerea infrastructurii civile arată natura sa teroristă”.


În august, Rusia a înregistrat  o serie de explozii la o bază aeriană şi la un depozit de muniţii din Crimeea, ceea ce a evidenţiat vulnerabilitatea sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.