Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a denunţat acordul dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite (UAE) de normalizare a relaţiilor, într-un comunicat publicat joi noaptea de purtătorul său de cuvânt, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conducerea palestiniană respinge şi denunţă anunţul trilateral, surprinzător, al UAE, Israel i SUA”, a declarat Nabil Abu Rudeineh, consilier al preşedintelui Abbas.

Abu Rudeineh, care a citit comunicatul în faţa sediului lui Abbas din Ramallah, în Cisiordania ocupată, a spus că acordul este ”o trădare a ierusalimului, Al-Aqsa i a cauzei palestiniene”.

Israel şi Emiratele Arabe Unite au ajuns la un acord istoric de pace, joi, care va duce la normalizarea relaţiilor dintre cele două naţiuni, înţelegere la realizarea căreia a contribuit Donald Trump.

Conform înţelegerii, Israel a fost de acord să suspende aplicarea suveranităţii în zone din Cisiordania despre care se discuta despre o anexare.

Acordul de pace este rezultatul unor negocieri îndelungate între Israel, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite, care s-au accelerat recent, au afirmat oficiali de la Casa Albă.

Acordul a fost realizat telefonic, joi, între Trump, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi şeicul Mohammed Bin Zayed.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.