Liderul nord-coreean Kim Jong Un a îndemnat oficialii guvernamentali să pună la cale o "transformare fundamentală" a producţiei agricole, a relatat marţi presa de stat, pe fondul temerilor că penuria de alimente din ţară se agravează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim a declarat că atingerea ţintelor de producţie de cereale în acest an este o prioritate absolută şi a subliniat importanţa unei producţii agricole stabile în timpul celei de-a doua zile a celei de-a şaptea şedinţe plenare lărgite a celui de-al 8-lea Comitet Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, care a avut loc luni, potrivit agenţiei de presă de stat KCNA.

Raportul nu a detaliat ce măsuri va lua Coreea de Nord, dar Kim a spus că schimbările trebuie să aibă loc în următorii ani. Fermele colective reprezintă marea majoritate a agriculturii din Coreea de Nord, potrivit cercetătorilor. Astfel de ferme găzduiesc, de obicei, mai mulţi fermieri mici care produc recolte cu muncă comună.

Observaţia lui Kim vine în contextul în care se raportează o penurie tot mai mare de alimente în ţară, deşi Coreea de Nord a negat sugestiile potrivit cărora nu îşi poate asigura hrana pentru cetăţenii săi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.