Europarlamentarul Matteo Salvini, secretar federal al euroscepticilor şi extremiştilor de la Liga Nordului, a declarat la scurt timp după publicarea primelor exit-poll-uri că premierul italian Matteo Renzi ar trebui să demisioneze în următoarele minute de la conducerea Guvernului Italiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele exit-poll-uri indică faptul că alegătorii italieni au respins în mod vehement prin plebicist reformele constituţionale propuse de guvernarea premierului Matteo Renzi, care se îndreaptă în această noapte spre un eşec uriaş, după ce doar 41-45% din italieni s-au alăturat taberei ”DA”.

Forza Italia îi cere, de asemenea, demisia imediată premierului Renzi.

Se pare că 69,1% din italienii cu drept de vot şi-au exprimat poziţia cu privire la reformele constituţionale propuse de actuala guvernare până la ora închiderii urnelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.