Liderii G7 avertizează Rusia în privinţa utilizării ”armelor chimice, biologice sau nucleare” în Ucraina, ”denunţă campania de dezinformare a Rusiei cu privire la utilizarea armelor chimice sau nucleare de către Ucraina” şi continuă cooperarea pentru ”adoptarea unor măsuri restrictive similare celor impuse anterior de membrii G7”, potrivit unui comunicat comun publicat după întâlnirea de joi, de la Bruxelles, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avertizăm împotriva oricărei ameninţări cu utilizarea armelor chimice, biologice şi nucleare sau a materialelor conexe”, se arată în comunicat.

Ei au denunţat, de asemenea, încercările Rusiei de a dezinforma cu privire la utilizarea armelor chimice sau nucleare de către Ucraina.

”Denunţăm categoric campania de dezinformare maliţioasă şi complet nefondată a Rusiei împotriva Ucrainei, un stat în deplină conformitate cu acordurile internaţionale de neproliferare. Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la alte ţări şi actori care au amplificat campania de dezinformare a Rusiei”, se mai menţionează în comunicat.

”Vom continua să cooperăm strâns, inclusiv prin implicarea altor guverne cu privire la adoptarea unor măsuri restrictive similare celor impuse anterior de membrii G7”, se mai precizează în comunicat.

Comunicatul a mai subliniat faptul că vor fi adoptate măsuri restrictive legate de evitarea sancţiunilor, care ”urmăresc să submineze sau să atenueze efectele lor”.

”Suntem îngrijoraţi de escaladarea şi întărirea represiunii împotriva poporului rus şi de retorica tot mai ostilă a leadership-ului rus, inclusiv împotriva civililor”, a mai fost menţionat în comunicat.

Fără a adopta o poziţie explicită cu privire la participarea Rusiei la G20, liderii au spus că ”organizaţiile internaţionale şi forurile multilaterale nu ar trebui să-şi mai desfăşoare activităţile cu Rusia într-o manieră normală”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.