Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a fost primit joi, pentru prima oară, de liderul nord-coreean Kim Jong Un, în cadrul unei vizite la Phenian, a anunţat Ministerul rus de Externe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Kim Jong Un l-a primit pe Serghei Lavrov la Phenian”, a anunţat ministerul într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, alături de o fotografie în care cei doi dau mâna.

Serghei Lavrov se află la Phenian la invitaţia omologului său nord-coreean Ri Yong Ho, care a efectuat la rândul său o vizită în Rusia în aprilie.

”Am evocat în detaliu situaţia internaţională şi în particular problemele care este necesar să fie soluţionate pentru a se ajunge la o denuclearizare a peninsulei coreene prin crearea unui sistem stabil de pace şi securitate”, a declarat Lavrov, citat într-un comunicat emis de minister după întâlnirea cu Ri Yong Ho.

”Ne confirmăm ataşamentul faţă de cooperarea cea mai strânsă poibil cu Coreea de Nord, în numele reglării tuturor sarcinilor bilaterale şi internaţionale”, a adăugat ministerul.

Şeful diplomaţiei ruse l-a invitat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un în Rusia, potrivit Ministerului rus de externe.

”Veniţi în Rusia, suntem foarte bucuroşi să vă primim”, i-a spus Lavrov lui Kim Jon Un, citat într-un comunicat al ministerului.

Vizita lui Lavrov are loc într-un context de efervescenţă diplomatică, odată cu apropierea summitului de la 12 iunie între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean, care pare repus pe şine, după ce a fost anulat săptămâna trecută de locatarul Casei Albe.

Ultima vizită a unor reprezentanţi ruşi în Coreea de Nord a avut loc în martie, când ministrul rus însărcinat cu Dezvoltarea Extremului Orient rus Aleksandr Galuşka, a efectuat o vizită la Phenian cu scipul de a discuta despre relaţiile bilaterale ruso-nord-coreene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.