Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov consideră că numai Kievul ş Occidentul pot acţiona pentru a permite exportul cerealelor ucrainene şi ruseşti, blocate de la lansarea invaziei ruse a Ucrainei, care alimentează riscul unei crize alimentare mondiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ţările occidentale, care au creat o tonă de probleme artificale prin închiderea porturilor lor navelor ruse, prin desfiinţarea lanţurilor logistice şi financiare, trebuie să se gândească derios la ceea ce contează cel mai mult”, îndeamnă şeful diplomaţiei ruse, care se referă la sancţiunile impse de Occident Rusiei din cauza invaziei Ucrainei.

”Fie că fac PR pe tema securităţii alimentare, fie că rezolvă această problemă prin măsuri concrete, mingea este în terenul lor”, subliniază Lavrov.

Ministrul rus îndeamnă din nou Ucraina, care luptă de trei luni împotriva inavziei ruse, să-şi demineze apele teritoriale în jurul porturilor, pentru a permite trecerea în Marea Neagră a navelor încărcate cu cereale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.