Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, vineri, că nu poate confirma sau infirma presupusa implicare a Ucrainei în atacul de vineri dimineaţa asupra unui depozit de petrol din oraşul rus Belgorod, deoarece nu este la curent cu toate informaţiile militare, relatează Reuters. În plus, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că atacul nu creează ”condiţii liniştite” pentru continuarea negocierilor ruso-ucrainene, a informat agenţia de ştiri rusă Interfax, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Răspunzând la o întrebare cu privire la atacul de la Belgorod, în cadrul unei conferinţe de presă în Polonia, Kuleba a spus: ”Nu pot nici să confirm, nici să dezmint afirmaţia că Ucraina a fost implicată în acest atac, pur şi simplu pentru că nu deţin toate informaţiile militare”.

El a mai spus că Ucraina aşteaptă răspunsul oficial al Rusiei la propunerile Kievului expuse în cadrul negocierilor de pace din Turcia, desfăşurate marţi, şi a precizat că puterile străine nu împing Ucraina să facă un compromis în cadrul negocierilor.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost întrebat, vineri, în cadrul conferinţei sale zilnice de presă dacă atacul a echivalat cu o escaladare a conflictului, notează BBC.

”Desigur, nu este ceva care poate fi perceput ca oferind condiţii liniştite pentru continuarea negocierilor”, a răspuns el, după cum a notat agenţia de presă rusă Interfax.

El a mai spus că autorităţile fac tot posibilul pentru a asigura aprovizionarea cu combustibil şi pentru a evita întreruperea electricităţii în Belgorod.

Guvernatorul regional al oraşului rus Belgorod a declarat, vineri dimineaţă, pe canalul său de Telegram, că incendiul care a izbucnit vineri dimineaţa la Belgorod a fost provocat de elicoptere militare ucrainene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.