Ministerul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a făcut apel, marţi, la Israel ”să îşi declare susţinerea Ucrainei” şi să ofere sprijin ”în sfera apărării aeriene”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încercăm de mult timp să convingem Israelul să deschidă cooperarea cu Ucraina în sfera apărării aeriene”, a declarat Dmitro Kuleba reporterilor.

”Dacă politica Israelului este de a contracara acţiunile distructive ale Iranului, atunci este timpul ca Israelul să îşi declare susţinerea Ucrainei”, a adăugat el.

Oficialul ucrainean a subliniat că victoria Kievului poate fi obţinută ”doar prin sprijinul decisiv din partea partenerilor noştri” care ”va opri ţara rea, care este Federaţia Rusă, şi pe toţi cei care ajută acea ţară”, a spus el.

”Acum, Iranul ajută cu adevărat Federaţia Rusă cu anumite arme. Astăzi, fără nicio exagerare, aceleaşi drone care distrug Ucraina sunt îndreptate spre Israel. Cred că am spus destule. Acesta ar trebui să fie un punct de plecare pentru dezvoltarea politicii Israelului”, a mai spus Kuleba.

Israelul a condamnat oficial invazia Rusiei în Ucraina şi a trimis ajutoare Kievului, dar încă nu a furnizat arme.

Nachman Shai, ministrul israelian al relaţiilor cu diaspora – a cărui agendă nu include politica militară – a scris duminică pe Twitter: ”Nu mai există nicio îndoială unde ar trebui să se poziţioneze Israelul în acest conflict sângeros. A sosit momentul ca Ucraina să primească şi ajutor militar, aşa cum oferă SUA şi ţările NATO”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.