Kremlinul a informat miercuri că teritoriul Statelor Unite este folosit constant pentru a lansa atacuri cibernetice împotriva Rusiei, însă a precizat că nu poate confirma informaţiile din presa americană conform cărora armata americană a întrerupt accesul la internet al unei „ferme de trolli” – persoane plătite de statul rus sau care au legături cu Kremlinul pentru a posta comentarii la articolele politice de pe internet, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washington Post a informat marţi că armata americană a oprit accesul la internet pentru o astfel de „fermă de trolli” acuzată că a încercat să influenţeze votanţii americani pe 6 noiembrie 2018, ziua alegerilor de la jumătatea mandatului.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului,  a declarat că nu ştie cât de adevărate sunt aceste informaţii.

„Dar în general pot spune că teritoriile SUA sunt folosite constant pentru a organiza un număr mare de atacuri cibernetice împotriva mai multor organizaţii ruseşti. Aceasta este realitatea în care trăim”, a afirmat Peskov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.