Kremlinul a descris drept o „prostie completă” informaţiile potrivit cărora preşedintele american Donald Trump a divulgat informaţii clasificate în cursul unei întâlniri cu oficiali ruşi, relatează Reuters. Între timp, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova a sfătuit oamenii să nu citească presa de peste Ocean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu este un subiect pentru noi, este ultima prostie. Nu vrem să avem nimic de-a face cu această prostie. Este o prostie completă, nu un subiect care să fie negat sau confirmat”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, a declarat că a primit zeci de mesaje în care a fost întrebată despre informaţii. „Iarăşi aţi citit ziare americane?”, a scris ea pe Facebook.

„Nu ar trebui să le citiţi. Le puteţi folosi la diferite lucruri, dar nu ar trebui să le citiţi. În ultima perioadă a devenit nu numai nociv, ci şi periculos”, a adăugat ea.

Doi oficiali americani au declarat luni că Trump a divulgat informaţii secrete despre un complot al Statului Islamic cu şeful diplomaţiei ruse. Casa Albă a fost aruncată astfel într-o nouă controversă de proporţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.