Kremlinul a respins vineri cererea SUA de a elibera navele şi marinarii ucraineni reţinuţi în urma incidentului din Marea Azov, susţinând că nu poate influenţa sistemul de justiţie din Rusia, dar a adăugat că Moscova rămâne interesată de o întâlnire la nivel înalt cu Statele Unite, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul a informat joi că nu va avea loc nicio întâlnire între preşedintele american, Donald Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin, până când Moscova nu va elibera cele trei nave şi marinarii ucraineni.

„Bineînţeles, o asemenea poziţie nu poate constitui un motiv pentru a încălca procedurile judiciare şi investigaţia care are loc împotriva celor care au încălcat graniţa Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov într-o teleconferinţă.

Putin şi Trump trebuiau să se întâlnească la summit-ul G20 din Argentina, însă Trump a anulat întâlnirea după incidentul din Marea Azov.

Peskov a declarat că Moscova rămâne pregătită pentru a organiza o viitoare întâlnire între cei doi, precum la alte nivele.

„Rămânem convinşi că această întâlnire este necesară în mod egal atât pentru Moscova cât şi pentru Washington”, a declarat el.

La 25 noiembrie, Paza de Coastă rusă a deschis focul asupra a trei nave militare ucrainene în largul Crimeei, unde se află baza Flotei ruse la Marea Neagră. Navele au fost confiscate, iar membrii echipajelor luaţi prizonieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.