Kremlinul refuză miercuri să comenteze acuzaţii ale Statelor Unite potrivit cărora Rusia se pregăteşte să cumpere sute de drone din Iran, cu scopul de a le folosi în Războiul din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu avem niciun comentaru”, a răspuns un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, întrenat despre acest subiect în conferinţa sa de presă telefonică zilnică.

Peskov dă asigurări că preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia achiziţionarea acestei aparaturi în cursul vizitei sale în Iran prevăzută la 19 iulie.

Vladimir Putin urmează să se întâlnească la Teheran cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi preşedintele iranian Ebrahim Raisi, pentru a discuta despre Siria.

Potrivit ambasadorului rus în Iran, Levan Djagarian, citat de presa rusă, Vladimir Putin urmează să fie primit, de asemenea, de către liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

Consilierul în probleme de securitate naţonală al Casei Albe Jake Sullivan a dezvăluit luni că Statele Unite dispun de informaţii clasificate potrivit cărora ”Guvernul iranian se pregăteşte să livreze Rusiei până la câteva sute de drone, inclusiv de luptă, în scurt timp”.

Teheranul a răspuns că ”nici evoluţie anume” nu a intervenit în cooperarea tehnologică a Iranului cu Rusia.

Dronele sunt o armă decisivă în confruntări armate, în curs, între armatele rusă şi ucraineană.

Ele sunt folosite la reperarea ţintelor inamice în vederea unor atacuri cu tiruri de artilerie, în misiuni de spionaj şi în efectuarea unor atacuri şintite cu rachete.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.