Kremlinul a negat că trupele ruse au luat cu asalt oţelăria Azovstal din oraşul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, unde soldaţi şi civili ucraineni sunt blocaţi, respectând astfel ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin de a nu lua cu asalt combinatul siderurgic. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a mai precizat că în acel punct sunt deschise joi coridoare umanitare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă o afirmaţie a unui oficial ucrainean de rang înalt potrivit căreia trupele ruse au pătruns pe teritoriul oţelăriei este adevărată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că există un ordin anterior al preşedintelui Vladimir Putin de a nu lua cu asalt oţelăria.

În schimb, Putin a apărut în cadrul televiziunii naţionale pe 21 aprilie în timp ce îi transmitea ministrului rus al Apărării să sigileze combinatul siderurgic, astfel încât nici măcar ”o muscă să nu poată trece prin el”.

”Aţi fost martori, preşedintele a dat ordin să se abţină (n.r. trupele ruse) de la un asalt. Nu au fost anunţate alte comenzi şi coridoarele (umanitare) funcţionează astăzi (n.r. joi)”, a declarat Peskov.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel, joi, la o încetare prelungită a focului pentru evacuarea civililor, inclusiv a femeilor şi a copiilor, din buncărele de sub oţelăria Azovstal.

Armata Rusiei a confirmat că va întrerupe activitatea militară din perimetrul oţelăriei în timpul zilei de joi şi în următoarele două zile, pentru a permite civililor să plece.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.