Decizia Uniunii Europene (UE) şi a liderilor G7 de a permite Ucrainei să folosească activele îngheţate ale Rusiei ar fi ”un furt categoric”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, marţi, denunţând mişcarea ca fiind ”ilegală şi ostentativă” şi care ”necesită un răspuns adecvat”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dmitri Peskov a subliniat că Rusia nu a fost înştiinţată în legătură cu o astfel de iniţiativă, pe care a calificat-o ca fiind ”ilegală, ostentativă şi care, desigur, va necesita un răspuns adecvat”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că soldaţii ucraineni care s-au predat la oţelăria Azovstal din oraşul-port Mariupol vor fi trataţi ”conform standardelor internaţionale”.

Afirmaţiile oficialului rus au fost făcute în contextul în care ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a declarat pentru patru cotidiane europene că ia în considerarea opţiunea de a confisca activele statului rus cu scopul de a finanţa reconstrucţia Ucrainei, iar propunerile în acest sens sunt deja discutate în cadrul G7 şi în UE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.