Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat statele occidentale cu privire la ”dotarea” cu armament a Ucrainei şi a altor ţări, precum Georgia şi Republica Moldova, afirmând că această tendinţă ameninţă securitatea continentului european şi provoacă instabilitate în regiune, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tendinţa de a dota Ucraina şi alte ţări cu arme este tipul de acţiune care ameninţă securitatea continentului şi provoacă instabilitate”, a declarat Dmitri Peskov în cadrul conferinţei de presă regulată, joi când a fost întrebat ce crede despre afirmaţiile ministrului britanic de Externe, Liz Truss, referitoare la livrarea de armament Ucrainei şi altor ţări din regiune.

Truss a sugerat, miercuri, că este esenţial să înarmăm nu doar Ucraina cu arme grele, ci şi Republica Moldova, Georgia şi Balcanii de Vest.

”Unii susţin că nu ar trebui să furnizăm arme grele de teamă să nu escaladăm situaţia. Însă părerea mea este că inacţiunea ar fi cea mai mare provocare”, a subliniat Truss.

”Şi trebuie să ne asigurăm că, alături de Ucraina, Balcanii de Vest şi ţări precum Republica Moldova şi Georgia deţin rezistenţa şi capacităţile de a-şi menţine suveranitatea şi libertatea”, a adăugat ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.