Kremlinul anunţă vineri că pregăteşte o vizită a preşedintelui rus Vladimir Putin în Coreea de Nord, o ţară acuzată de Occident de faptul că furnizează Moscovei muniţie în ofensiva rusă în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele (rus Vladimir) Putin a primit o invitaţie să efectueze o vizită oficială în Coreea de Nord. Această vizită este în curs de pregătire. Vom anunţa data acestei vizite în timp util”, declară agenţiei ruse de presă RIA Novosti un purtăror de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Preşedintele rus l-a primit pe dictatorul nord-coreean Kim Jong Un în Rusia în septembrie 2023, un summit la care, în mod oficial, nu s-a semnat niciun acord.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Însă Occidentul, şi mai ales Statele Unite, acuză Phenianul că livrează armament şi muniţie Moscovei în campania militară din Ucraina.

În ianuarie, Vladimir Putin l-a primit la Moscova pe ministrul nord-coreean de Externe Choi Son Hee, un nou semn al unei apropierei între cele două ţări care au o frontieră comună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.