Kremlinul anunţă joi că suspectează ”implicarea” unui stat străin în cele patru scurgeri de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, în Marea Baltică, însă fără să spună ce stat acuză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este foarte dificil să ne imaginăm că un astfel de act terorist poate avea loc fără implicarea unui stat străin”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a îndemnat din nou la o ”anchetă urgentă”.

”Este vorba despre o situaţie extrem de periculoasă”, a reitarat Peskov, după ce FSB a deschis miercuri o anchetă penală cu privire la un ”act de terorism internţaional”.

Întrebat despre posibilitatea unei anchete internaţionale cu participarea altor ţări, reprezentantul Kremlinului a răspuns că ”se pune multe întrebări” cu privire la ”lipsa de comunicare şi reticenţa foarte multor ţări de a contacta” Rusia, din cauza Războiului rus din Ucraina.

Joi dimineaţa, o a patra scurgere de gaze naturale a fost descoperită în Marea Baltică - din gazoductul Nord Stream 2 -, după descoperitea altor trei luni.

NATO a denunţat joi, la rândul său, acte de sabotaj ”deliberate, nechibzuite şi iresponsabile”.

Rusia - suspectată în aceste scurgeri de gaze naturale - a contra-atacat şi a arătat cu degetul Statele Unite şi a obţinut o reuniune a Consiliului de Securutate al ONU, vineri.

Statele Unite au denunţat, în replică, o nouă operaţiune de ”dezinformare” a Moscovei.

Gaze naturale urmează să continue să iasă în atmosferă timp de câteva zile, până când cele două gazoducte Nord Stream 1 şi 2 se golesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.