Kremlinul a acuzat marţi după-amiază că forţele guvernamentale ucrainene compromit în continuare un acord de pace viabil, prin lansarea de atacuri asupra insurgenţei pro-ruse din regiunea Donbass, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dimitri Peskov s-a arătat extrem de îngrijorat la doar o zi după un atac al militarilor ucraineni asupra insurgenţei pro-ruse din estul Ucrainei, precizând că respectivul incident a subminat eforturile de implementare ale acordului de la Minsk.

”Regretăm faptul că drept consecinţă a acestui atac... oameni au murit pe ambele părţi. Asemenea acţiuni agresive susţinute de forţele armate ucrainene submină scopurile şi încercarea de a implementa termenii de la Minsk”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

Acesta a precizat că atacul militarilor ucraineni a fost respins de către militanţii pro-ruşi, care au acuzat autorităţile guvernamentale de organizarea unei ofensive, într-o încercare de a distrage atenţia de la problemele politice interne.

Armata ucraineană a recunoscut luni că şapte soldaţi guvernamentali şi-au pierdut viaţa într-o aşa-numită ofensivă asupra separatiştilor pro-ruşi , fiind vorba de cel mai ridicat bilanţ din ultima lună şi jumătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.