Un bărbat înarmat a deschis focul, vineri seara, în centrul Kosovo, asupra unui autobuz care transporta elevi, omorând doi dintre ei, un băiat şi o fată, precum şi pe şofer, a anunţat Poliţia, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un elev în vârstă de 14 ani a fost rănit, dar starea sa este stabilă, a precizat la televiziunea de stat RTK Skender Dreshaj, responsabil de la un spital din apropierea atacului. 

Potrivit mass-media locale, cel care a tras cu arma purta mască şi avea o mitralieră AK47. Motivele gestului său rămân inexplicabile. 

Autobuzul era plin de elevi care se întorceau de la şcoală, a declarat la RTK primarul satului Gllogjan (centru), Mustafa Selmani.

Preşedinta Kosovo, Vjosa Osmani, a condamnat atacul şi a solicitat Poliţiei să-i găsească pe autori cât mai repede. "Să ataci un autobuz cu elevi este o lovitură dată securităţii şi ordinii", a scris ea pe Facebook. 

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.