Kim Yong Chol, principalul diplomat nord-coreean, implicat în discuţiile cu SUA, a ajuns la Beijing şi s-ar afla în drum spre Washington, scrie agenţia sud-coreeană Yonhap, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa din SUA şi Coreea de Sud a informat anterior conform unor surse neidentificate că Secretarul de Stat american Mike Pompeo şi oficialul nord-coreean se vor întâlni în Washington vineri pentru a discuta despre al doilea summit dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump.

Kim a ajuns pe aeroportul din Beijing joi cu un zbor Air Koryo de la Phenian şi a fost întâmpinat de ambasadorul Coreei de Nord în China. El este aşteptat să plece spre Washington după-amiaza, conform Yonhap.

Kim Yong Chol a fost ultima oară în Washington în iunie. Atunci a livrat o scrisoare de la Kim Jong Un lui Donald Trump, care a deschis drumul spre summit-ul istoric dintre cei doi lideri de la Singapore.

Conform unei surse CNN, Kim Yong Chol va transmite din nou o scrisoare a liderului nord-coreean.

Joi, reprezentanţii Chinei şi ai Coreei de Sud în peninsula coreeană se întâlnesc la Seul, conform Ministerului de Externe al Coreei de Sud. Kong Xuanyou şi Lee Do-Hoon vor discuta despre căile prin care se poate ajunge la dezarmarea nucleară şi pace precum şi despre al doilea summit dintre Trump şi Kim Jong Un.

În 2018 în Singapore, Kim Jong Un a promis că va lucra către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene însă nu au fost înregistrate progrese semnificative de atunci.

Contactul a fost reluat după ce liderul nord-coreean a declarat într-un discurs de Anul Nou că este dispus să se întâlnească cu Trump „oricând”, conform ambasadorului sud-coreean la Washington, Cho Yoon-je.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.