Liderul nord-coreean Kim Jong Un primeşte îngrijiri medicale după ce a fost supus unei operaţii chirurgicale cardiace în această lună, dezvăluie o publicaţie sud-coreeană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coreea de Nord a sărbătorit la 15 aprilie 108 de la naşterea lui Kim Il Sung, fondatorul republicii Populare Democratice Coreea şi bunicul actualului lider.

Kim Jong Un nu a participat la acest eveniment, un lucru amplucomentat..

Daily NK, un site specializat şi gestionat în principal de transfugi nord-coreeni, citează două surse neidentificate potrivit cărora Kim Jong Un se reface după ce a fost operat la 12 aprilie.

Sănătatea lui Kim Jong Un s-ar fi deteriorat în ultimele luni, potrivit Daily NK.

Pe de altă parte, postul american CNN scrie că dictatorul nord-coreean nu ar fi suportat bine această operaţie cardiovasculară.

Sănătatea lui Kim Jong Un ar fi în ”grav pericol” în urma intervenţiei, potrivit CNN, care citează un oficial american la curent cu acest lucru.

Serviciile de informaţii americane înceracă să verifice informaţii potrivit cărora dictatorul ar fi fost supus unei operaţii chirurgicale cardiovasculare.

Kim Jong Un a apărut ultima oară în presa de stat la 11 aprilie.

”Motivul tratamentului cardiovascular urgent la care a fost supus Kim este tabagismul său excesiv, obezitatea şi oboseala”, potrivit site-ului Daily NK.

Agenţia oficială de presă  sud-coreeană Yonhap şi o sursă din cadrul Guvernuluii sud-coreean au declarat pentru Reuters că zvonuri cu privire la deteriorarea stării sănătăţii lui Kom Jong Un sunt nefondate.

”Nu avem nimic de confirmat şi nu s-a detectat nicio mişcare specială în Coreea de Nord”, a declarat, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Casei Albastre, preşedinţia sud-coreeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.