Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a asistat la funeraliile mareşalului Hyon Chol Hae, purtând personal sicriul acestui militar de rang înalt, care a fost mentorul său, scrie luni presa nord-coreeană de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mareşalul Hyon ar fi jucat un rol crucial în pregătirea tânărului Kim Jong Un în vederea conducerii Coreei de Nord, înaintea morţii, în 2011, a tatălui acestuia, Kim Jon Il, căruia îi era apropiat.

Agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA difuzează imagini în care Kim Jong Un apare purtând sicriul mareşalului împreună cu alţi oficiali ai regimului.

Dictatorul şi-a ”reţinut cu greu tristeţea după această mare pierdere”, potrivit KCNA.

El a ”presărat pământ peste rămăşiţele” gradatului de rang înalt, ”pe care-l respecta profund şi pe care îl preţuia mult”.

Kim Jong Un a asistat la funeralii fără mască de protecţie, în timp ce Coreea de Nord se confruntă cu o intensificare a epidemiei covid-19.

În total, 167.650 de cazuri noi de ”febră” - denumirea folosită de către autorităţi - au fost înregistrate luni, în scădere faţă de un vârf de 390.000 de cazuri înregistrate săptămâna trecută.

Covid-19 s-a soldat cu 68 de morţi, după ce autorităţile au recunoscurt existenţa bolii la 12 mai.

KCNA scrie că epidemia a fost ”controlată”.

Însă experţi pun acest anunţ la îndoială, în contextul în care cei 25 de milioane de nord-coreeni nu au fost vaccinaţi anticovid, iar sistemul de sănătate nord-coreean este unul dintre cele mai slabe din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.