Liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat ambasada ţării sale din Hanoi marţi, aceasta fiind prima sa ieşire în vizita pe care o efectuează în Vietnam, unde se află pentru summit-ul cu preşedintele american Donald Trump, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Kim a intrat în ambasadă la scurt timp după ora locală 17:00, după ce a părăsit cu o limuzină hotelul din centrul capitalei Hanoi unde este cazat.
 
Kim Jong-un a ajuns marţi în Vietnam, după o călătorie de două zile şi jumătate cu trenul, parcurgând în jur de 4.500 de kilometri.
 
Kim a salutat şi a zâmbit, fiind întâmpinat de oficiali vietnamezi şi de o gardă de onoare pentru ca apoi să se urce în Mercedes-ul său. Gărzile sale de corp au alergat pe lângă maşină în timp ce acesta pleca.
 
Summit-ul, al doilea după ce Trump şi Kim s-au întâlnit în Singapore în 2018, are ca scop continuarea progreselor pentru „dezarmarea nucleară completă a Peninsulei Coreene”.
 
Agenţia de stat nord-coreeană KCNA a informat cu privire la călătoria lui Kim şi a precizat că el este însoţit de negociatorul-şef privind arsenalul nuclear Kim Yong Chol, sora sa Kim Yo Jong şi alţi oficiali de rang înalt.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.