Liderul nord-coreean Kim Jong-un doreşte noi summit-uri cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in în 2019 pentru a ajunge la dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, a anunţat Sudul, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim i-a trimis o scrisoare lui Moon duminică pentru celebra îmbunătăţirea relaţiilor din acest an, prin cele trei summit-uri, după ani de confruntări marcate de o serie de teste nucleare ale Nordului.

Însă discuţiile dintre Phenian şi Washington privind dezarmarea nucleară nu au progresat semnificativ iar acest lucru a afectat si relaţiile între cele două Corei - planul Sudului de a-l găzdui pe Kim în acest an a rămas fără un răspuns din partea Coreei de Nord.

Kim a promis la summit-ul cu preşedintele american Donald Trump din iunie că va lucra pentru dezarmarea nucleară însă cele două părţi nu au făcut progrese semnificative şi încă încearcă să programeze o nouă discuţie la nivel înalt între cei doi lideri.

Kim a precizat în scrisoare că regretă că vizita sa la Seul nu a mai avut loc, exprimându-şi dorinţa puternică de a vizita Coreea de Sud în viitor.

„Kim a afirmat că este dispus să se întâlnească des cu preşedintele Moon anul viitor pentru a avansa discuţiile privind pacea şi prosperitatea şi a rezolva problema dezarmării nucleare a peninsulei coreene”, a declarat Kim Eui-kyeom, purtătorul de cuvânt al lui Moon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.