Kim Jong Un a avertizat cu privire la un deficit de alimente în Coreea de Nord şi a făcut apel la oameni să se pregătească pentru restricţii extinse în contextul pandemiei de Covid-19, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a făcut comentariile în deschiderea unei conferinţe politice la care este discutată salvarea economiei naţionale.

Economia fragilă a Nordului a decăzut şi mai mult în timpul pandemiei, când graniţele au fost închise, astfel că a fost blocat comerţul cu China, dar şi din cauza taifunurilor şi inundaţiilor de vara trecută, care au distrus culturile.

Observatorii care evaluează situaţia în Coreea de Nord nu au văzut încă semne de foamete în masă sau instabilitate majoră, dar unii analişti spun că este posibil să aibă loc „o furtună perfectă” care va submina pieţele alimentare şi de schimb şi care va duce la o panică generalizată.

Korea Development Institute, think tank din Coreea de Sud, a spus luna trecută că Nordul s-ar putea confrunta cu deficite de hrană de până la un milion de tone anul acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.