Liderul Kim Jong-un a anunţat duminică, în mesajul de Anul Nou, că experţii nord-coreeni au intrat în ultima fază de dezvoltare a unei rachete balistice intercontinentale şi se apropie de momentul testării unei asemenea arme, care ar putea să crească exponenţial puterea nucleară a regimului de la Phenian, în ciuda sancţiunilor internaţionale ce au vizat în ultimul an Coreea de Nord, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem în ultima fază de testare-lansare a unei rachete balistice intercontinentale”, a declarat liderul nord-coreean într-un mesaj de 30 de minute cu ocazia Anului Nou.

Kim Jong-un a amintit de numeroasele teste nucleare, care au transformat Phenianul ”într-o putere militară a Estului, care nu poate să fie atinsă nici măcar de cel mai mare inamic”, făcând trimitere la Statele Unite.

Regimul nord-coreean a detonat două bombe nucleare şi a lansat numeroase rachete în ultimul an, în încercarea de a dezvolta focoase nucleare capabile să lovească continentul nord-american.

”Am avut sărbători minunate dedicate întăririi puterii noastre militare, chiar şi în timpul pregătirilor pentru testarea unei rachete balistice intercontinentale”, a declarat Kim Jong-un.

Analiştii nu ştiu cât de aproape este regimul nord-coreean de realizarea ambiţiilor nucleare, întrucât nu a reuşit până în acest moment să testeze cu succes o rachetă intercontinentală.

Însă, experţii sunt de acord că Phenianul s-a îndreptat mai puternic spre dezvoltarea programului nuclear după preluarea puterii de către tânărul Kim Jong-un.

Un oficial american a declarat luna trecută că regimul nord-coreean are capacitatea de a instala focoase nucleare miniaturizate pe rachete balistice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.